03-10-2017 23:59

ALMAN HEYETİN KUSURSUZ KAFE ZİYARETİ

Türk İslam Birliği heyeti de ziyaret etti

Açıldığı günden beri ilgi odağı olan Kusursuz Kafe’yi Almanya’da görev yapan Türk İslam Birliği heyeti de ziyaret etti.  Almanya’nın Köln Kentinde bulunan Diyanet İşlerine bağlı Türk İslam Birliği Bölge Kadınlar Birliği temsilcileri Düzce’ye geldi. Bölgede turist amaçlı gezi yapan heyet, Düzce belediyesinin de ortağı olduğu Kent park alanı içindeki Kusursuz Kafe’yi de ziyaret etti.

Köln Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Bölge Kadın Birliği’ne bağlı 54 cemiyetin kadın temsilcileri, 29 Eylül – 2 Ekim 2017 tarihleri arasında Abant’ta hizmet içi eğitim seminerine katıldılar. Seminerin tamamlanmasının ardından Bolu ve Düzce’yi gezen kadın temsilciler, Düzce Belediyesi ve Beyazay Derneğinin katkıları ile engellilerin sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen  Kusursuz Kafe’de ağırlandılar.  Düzce Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü ve Belediye Meclis üyesi Gönül Asuk ile Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi kafe hakkında konuklara bilgi verdiler. Köln Bölge Kadın Birliği Başkanı Düzceli Ümran Aslan , bir seminer organizasyonu için Abant’a geldiklerini söylerken, Düzce’yi de tanımak istediklerini belirtti. Kusursuz Kafeyi Almanya’dan takip ettiğini dile getiren Aslan, her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi. Köln Bölge Kadın Birliği Başkan Yardımcısı Nurten Afad da, eğitim seminerlerini kadınların motivasyonunu artırmak amacıyla yaptıklarını ifade etti, Federal Kadın Birliği Başkanı Neşe Bıçakçı ise, sosyal çalışmalara çok büyük destek veren kadınların Kusursuz Kafeyi gerçekten kusursuz bulduklarını belirtti. ( Haber alıntı: Düzce TV)