HABERLER
06-10-2017 23:59

DURSUN AY BELEDİYE BAŞKANI OLDU

DURSUN AY BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Hesabı değil hasbi olacağız

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda Meclis üyesi Dursun Ay Belediye Başkanlığına seçildi. Meclis salonundaki oylamayı AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz birlikte izledi.

Belediye Başkanlığı seçimi için Meclis salonunda üç tür oylama yapıldı. Üçüncü tur oylamada Dursun Ay 31 Meclis üyesinin 22’sinin oyunu alarak Belediye Başkanı oldu.  

Olağanüstü olarak tek gündemle toplanan Meclise, Meclis Başkan Vekili Salih Keskinli Başkanlık yaptı. Keskinli oturumun açılışında istifa eden Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e teşekkür etti ve şu görüşlere yer verdi:

“3,5 yıl önce başladığımız hizmet ve kalkınma hareketinde Düzce Belediyesi Meclis üyeleri olarak sizinle hayata geçirdiğimiz onca yatırımı Düzcelilerin takdirine sunduk. Birlikte başladığımız bu kutlu dava yolunda Düzce’ye hizmet etmekten gurur duyduk.

3,5 yıllık süreç içinde Düzce’mizin daha güzel, daha modern ve daha yaşanılabilir bir kent haline gelmesi adına ürettiğiniz ve hayata geçirdiğiniz projeler için tüm Düzceliler adına size teşekkürlerimizi sunarız. Şehrimiz için iyiye ve güzele dair ne varsa, yerel yönetimler stratejisi ve vizyonu çerçevesinde bıraktığınız yerden, tüm gayretimizle çalışmaya devam ederek, yarım kalan bütün projeleri bitirip Düzcelilerin hizmetine sunacağız.

Düzce Belediye Meclisi ve çalışma arkadaşlarım adına şahsınıza, siyaset anlayışınıza, bu dava yolunda gösterdiğiniz fedakar duruşunuza ve bizlere gösterdiğiniz güvene teşekkür eder, bundan sonraki yaşamınızda başarı ve esenlikler dileriz.”

Meclis Başkan Vekili Salih Keskinli’nin konuşmasının ardından Belediye Başkanlığı için seçime geçildi. Üçüncü tur oylamada salt çoğunlukla Dursun Ay Düzce’nin yeni Belediye Başkanı oldu. Başkan Dursun Ay, seçimin ardından Meclis üyelerine hitaben şu açıklamayı yaptı:

“ Millete hizmet davasında çıktığımız bu yolda kıymetli Belediye Başkanımız Mehmet Keleş’in gördüğü lüzum üzerine istifa etmesinin ardından, kanunlarımız gereği seçim yapmış bulunuyoruz. Seçim için gösterdiğiniz olgunluğa ve teveccühünüze teşekkür ediyorum. Sayın Mehmet Keleş’e de Düzce’ye yaptığı hizmetlerden ötürü ayrıca teşekkür ediyorum.

Aziz Milletimize hizmet davasında çıktığımız bu yolda hiç durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Bu makamlara hizmet etmek için talip olduk. Tüm kurumlarda olduğu gibi belediyelerimizin gerçek sahibi aziz Milletimizdir. Aziz Milletimizin istekleri, talepleri ve görüşleri başımızın tacıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi hesabı değil hasbi olacağız. Tüm Meclis üyelerimiz ile birlikte şeffaf, adil ve hızlı bir şekilde çalışacağız”.

Meclisteki oturumun ardından Başkanlık makamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya Belediye Başkanı Dursun Ay’ı tebrik ederek, başarılar diledi.