23-03-2020 23:59

ZABITA EKİPLERİNİN KORONA VİRÜS MESAİSİ SÜRÜYOR

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Pazaryerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden koronavirüs ile ilgili İl genelinde üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İç İşleri Bakanlığı tarafından koronavirüs kapsamında yayınlanan genelge ile halk sağlığını tehdit eden kaldırımlarda, iş yeri içi ve dışında satış yapan açık gıda, sebze ve meyve satan işletmeleri kontrol ederek işletmelere karara uyulması konusunda uyarılar da bulundu.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ticaret Bakanlığı’nın 20 Mart’ta yayınladığı “Marketler ve Pazar yerlerinde sebze ve meyvelerin tüketicilere seçtirilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satılması ve tezgahlar arası boşluk bırakılması” yönündeki genelgesi kapsamında Pazar yerlerine denetim gerçekleştirdi. Ayrıca 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan satıcıları da tebligat doğrultusunda uyarı yaparak, tezgahları kaldırdı. Pazarlarda bütün satıcılara eldiven dağıtıldı, tezgahlar arasında güvenli mesafe oluşturmaları sağlandı. Pazarlar da vatandaşlar da, koronavirüs ile ilgili bilgilendirilirken tezgahlar da satılan ürünlere dokunmamaları konusunda uyarı yapıldı.