29-11-2018 23:59

PROJE UYGULANMAYA BAŞLADI

Düzce Belediyesi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Okulu iş birliği ile hazırlanan “Engelsiz ve Bağımsız Yaşamlar” projesi önemli etkinliklere imza atmaya devam ediyor.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Okulu iş birliği ile hazırlanan “Engelsiz ve Bağımsız Yaşamlar” projesi kapsamında engelli öğrenciler havuz ve hamam ile tanıştı. Engelli öğrencilerin havuz ve hamam keyfine Düzce Belediye Meclis Üyesi ve Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk, Düzce Dernekler Müdürü Yunus Karaman ile Sosyal Etkinlikler Derneği üyeleri de eşlik etti. etkinlik sırasında açıklamalarda bulunan Gönül Asuk, çocukların 6 ay süresince sinema ve tiyatro etkinliğine katılacaklarını dile getirerek projenin detaylarına ilişkin bilgiler verdi. Asuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “20 öğrencimiz, 10 kız, 10 erkek olmak üzere gruplara ayırıp isimler koyduk. Aslanlar ve papatyalar olarak 6 ay boyunca Düzce’de bir otelin havuzunda yüzme eğitimi alacaklar. 2’inci eğitimlerini almaya başladı çocuklar. Mutluluklarına ve heyecanlarına hep beraber şahit olduk. Bu tarz projeler Düzce’miz ve çocuklarımız için büyük kazanç gerçekten. Bu projeleri, çocuklarımızın sosyal hayata kazandırılması ve ailelerin yükünü biraz olsun azaltması konusunda önemli görüyorum. Program kapsamında çocuklar 6 ay sinema ve tiyatro etkinliğine katılacaklar. Çocukların kapasitesine uygun, çocukların anlayacağı nitelikte olacak. Bunlardan ilki 10 Aralık’ta saat 11.00’de Yeşil Düzce Uygulama Okulu’nun salonunda başlayacak. Bu sadece proje kapsamındaki çocukların değil, bütün çocukların katılacağı bir etkinlik olacak.”