HABERLER
04-09-2024 17:05

BELEDİYE TEMİZLİK PERSONELLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli personeller Kadir Var ile Ufuk Ataseven, görev dağılımının ardından farklı bölgelerde gerçekleştirdikleri sabah temizliği esnasında buldukları cüzdan ve çeyrek altını örnek davranış sergileyerek sahiplerine ulaştırdı.

Düzce Belediyesi temizlik işleri personelleri şehrin temiz ve güzel görünmesi noktasında günlük çalışmalarını aksatmadan yerine getirmelerinin yanı sıra temizlik esnasında bulunan eşyaların sahiplerine ulaştırılmasını sağlayarak insanlık görevlerini de yerine getiriyor.

Temizlik personeli Kadir Var, görev bölgesi olan Spor Sokak’ta sabah temizliği gerçekleştirirken kaldırım üzerinde cüzdan olduğunu fark etti. Yerdeki cüzdanı almasının ardından kime ait olduğunu öğrenmek için içine bakan Var, bulduğu fotoğrafı çevre esnaflarına sorarak düşüren vatandaşın kim olduğunu öğrendi.

Daha sonra Zabıta ekiplerine bilgi veren Kadir Var, esnaf olduğunu öğrendikleri vatandaşın yanına giderek tutanak düzenlenmesinin ardından cüzdanı teslim etti. Cüzdanının bulunmasından ötürü memnuniyetini paylaşan vatandaş, ekiplere teşekkürlerini iletti.

Burhaniye Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde yaşanan diğer olayda ise temizlik görevini ifa etmekte olan Ufuk Ataseven isimli temizlik personeli, süpürme yaparken çöp kutusunda parlayan bir nesne olduğunu fark etti.

Çöplerin içinden aldığı nesneyi inceleyen ve gram altın olduğunu anlayan Ataseven, durumu amirlerine bildirerek, bir süre sahibini aradı. Sahibi bulunamayan altın, Ataseven tarafından Osman Çatana Polis Merkezi’nde tutanak tutularak emniyet güçlerine teslim edildi.