HABERLER
03-07-2024 20:11

YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

 

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Yaz Spor Okulları açılış töreni Bahçeşehir Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Törene Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burak Coşkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, antrenörler, sporcular, yaz spor okullarına kayıt yaptıran çocuklar ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda ilk konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, 25 branşta spor kursu açtıklarını belirterek, “Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlediğimiz Yaz Spor Okulları açılış törenimize hoş geldiniz. Düzce Belediyesi’nin kıymetli destekleri ile açılışını gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu bu yıl 25 branşta 70 antrenörümüz ile birlikte 4 bin sporcumuzun katılımıyla Ağustos sonuna kadar sürdüreceğiz. Ayrıca gençlik merkezlerimizde bu yıl 500 gencimizle yaz okuluna devam edeceğiz. Spora kazandırdığımız gençlerimizin yanı sıra bu yıl yetenek taramasından 2 bin çocuğumuz faydalandı. Amacımız sporu tabana yaymak ve spor kültürü oluşturmak. Asıl hedefimiz içimizden çıkması muhtemel geleceğin sporcularını Türk Sporu’na kazandırmaktır. Geleceğin şampiyonlarının Düzce’den çıkacak olması bizlerin en büyük gurur kaynağı olacaktır. İnşallah o günler çok uzak değil. Bu yıl şehrimizde düzenlediğimiz turnuvalar ile Düzce’de 8 bin kişiyi ağırladık. İlimizde yaptığımız tüm faaliyetlerde bize destek olan Valimiz Selçuk Aslan’a ve Düzce Belediye Başkanımız Faruk Özlü’ye teşekkür ediyorum” dedi.

“GELECEĞİMİZİ BAŞARI İLE İNŞA ETMEK İÇİN EN ÖNEMLİ ARAÇ SPOR”

Programda katılımcılara hitap eden Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burak Coşkun da sporu ve sporcuyu desteklemek için çalışmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü’nün girişimi Düzce Belediyesi Spor Akademisi, bugüne kadar ortaya koyduğu başarılar ile rüştünü ispat etmiş bir kuruluştur. Sporun, sporcunun her zaman değer gördüğü, teşvik edildiği ve her türlü desteği aldığı bir anlayış ile sürdürdüğümüz sistemde Gençlik Spor İl Müdürlüğü’müzün de ortaklığı sayesinde bugüne kadar 40 binden fazla gencimizi sporla tanıştırdık. 2021 yılında imzaladığımız protokol sayesinde gençlerimize fırsat eşitliği sunduk, kamu bütçesinin doğru kullanılmasını sağladık. Spor müsabakalarının turizme ve şehrin gelişimine katkısını önemsedik ve bu kapsamda sadece turnuvalarla kalmadık, tanıtım amaçlı birçok etkinliği başarıyla yürüttük. Biliyoruz ki; sağlıklı nesillerin yetişmesi, geleceğimizin başarılarla inşa edilmesi için en önemli araçlardan biri spordur. Gençlerimizi ve çocuklarımızı bu kulvarda geliştirmek, onların hobilerini birer başarı anahtarı haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şıralık’ta inşa ettiğimiz spor kampüsümüz, ihale aşamasına getirdiğimiz Kuzey Spor kampüsümüz ve Kiremitocağı Mahallesi 19 Mayıs Spor Kampüsümüz yolumuzda ne kadar kararlı olduğumuzun kanıtlarıdır. Biz yalnızca spor branşlarında şampiyonlar yetiştirmek için değil, gençlerimiz arasında iş birliği inşa etmek, yardımlaşma tesis etmek, aslında bir takım ruhu oluşturmak amacıyla hareket ediyoruz. ‘Spor Şehri Düzce’ sloganıyla başlattığımız bu hareketin mimarı Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü başta olmak üzere destek veren tüm kurumlarımıza, çalışma arkadaşlarımız ve antrenörlerimize, en önemlisi de her zaman olduğu gibi bugün de bizleri yalnız bırakmayan siz kıymetli hemşehrilerimize şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.”

“EN GENÇ ŞEHİR DÜZCE; TAM BİR SPOR ŞEHRİ”

Düzce Valisi Selçuk Aslan da yaptığı konuşmada Düzce’de yeni şampiyonların yetişeceğine inandığını belirterek, “Spor aşkıyla salonu dolduran sevgili gençler, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı boyunca çok çalıştınız. Şimdi yaz tatilindeyiz ama yine boş durmak yok. Bu salonu dolduranlardan görüyoruz ki şampiyonlar yetiştirmeye kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin en genç şehri Düzce tam bir spor şehri. Sizler spor sevdalıları, bizler de tüm kurum ve kuruluş olarak buna katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu yazı Düzceli gençlerimiz için dolu dolu geçirmesi için çalıştık. Yaz spor okullarının ilimize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Program; bisiklet, denge, taekwondo, halk oyunları, jimnastik ve okçuluk gösterileri ile Avrupa ve dünyada başarı elde etmiş milli sporculara hediye takdimi ile sona erdi.