11-08-2023 16:45

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTILARI TAMAMLANDI

Düzce Belediye Meclisinin 2023 yılı Ağustos ayı ikinci oturumu Meclis Başkanvekili Hüdaver Gösterişli başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı 27 maddenin görüşülerek karara bağlanmasıyla tamamlandı.

Düzce Belediye Ağustos ayı ikincisi toplantısı Belediye Meclis Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli başkanlığında Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı, ilk oturumuna ait meclis tutanak özetinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından 27 gündem maddesi görüştü.

Ardından, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2023 yılı gelir tarifesinde değişikliği maddelerine geçilirken,  yolcu taşıma ücretlerinde güncellemeye gidildi.  Buna göre, elektronik kart ile biniş ücreti (tam bilet) 16, indirimli elektronik kart ile biniş ücreti 10, tek kullanımlık bilet ücreti 18, kredi kartı ile biniş ücreti 17, genç kart 81 ile biniş ücreti ise 380 TL olarak güncellenerek üyelerin oy çokluğu ile meclisten geçti. Meskenlerde su tüketimine dair ise 25 m³’e kadar 7,81 TL olan birim fiyatı 10,75 TL’ye, 25 m³ den sonrası ise 15,60 TL’den 21,50 TL’ye yükseldi.

Hukuk, 5 yıllık imar komisyonu ve imar komisyonuna havale edilen gündemin diğer maddeleri de meclis üyeleri tarafından görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı, bir sonraki meclis oturumunun 4 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 19.00’da yapılmasına karar verilerek sona erdi.