HABERLER
17-05-2022 16:32

ECZANELERE ATIK İLAÇ KUTUSU BIRAKILDI

Düzce Belediyesi, ‘Temiz Şehir Düzce’ kampanyası çerçevesinde hanelerden atık ilaçların toplanması amacıyla Eczacılar Odası Düzce Şubesi ile işbirliği başlattı. Eczaneler aracılığı ile toplanacak atık ilaçlar, Düzce Belediyesi Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesisi'nde bertaraf edilecek.

Düzce Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesisi, Düzce'deki tıbbi atıkların il dışına gönderilerek bertaraf edilmesinin önüne geçmiş, hem zamandan hem de paradan tasarruf edilmesini sağlamıştı. Tıbbi Atık Tesisine sağlık kuruluşlarının yanı sıra artık evlerden çıkan ilaç atıklarının da getirilmesi sağlanacak. Sıfır Atık Yönetim Planı kapsamında, evlerdeki son kullanma tarihi geçmiş ve kullanılmayan ilaç atıklarının, kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesini sağlamak amacıyla Düzce Belediyesi ile Eczacılar Odası Düzce Şubesi ile iş birliğine gitti.

AMAÇ ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞINI KORUMAK
Atık ilaçların, çevre ve insan sağlığına doğrudan etkilerinin en aza indirilmesi, kaynağında ayrı biriktirilmesi ve mevzuat kapsamında imha edilmesi maksadıyla hayata geçirilen projeyle hem doğanın, hem de çevre ve insan sağlığının korunarak, tüketicilerin bilinçlendirilmesi ve toplumsal duyarlılığın arttırılması hedefleniyor.

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde başlatılan çalışmayla Eczacılar Odası Düzce Şubesi ile birlikte ilk etapta belirlenen 5 eczaneye “Atık İlaç Toplama Kutusu” dağıtımını gerçekleştirdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü; Bakır Eczanesi, Fidan Eczanesi, Büşra Eczanesi, Bahçelievler Eczanesi ve Ahsen Eczanesinde atık ilaç toplama kutularını bıraktı. İlerleyen süreçte diğer eczanelere de ilaç toplama kutularının bırakılacağını kaydeden müdürlük ekipleri, vatandaşlara atık ilaçlarını belirtilen eczanelere teslim etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

ATIK İLAÇ KUTUSUNUN BULUNDUĞU ECZANELER
Bakır Eczanesi: Şerefiye Mahallesi, İstanbul Caddesi üzeri No:62
Fidan Eczanesi: Koçyazı Mahallesi Metek TOKİ 2399.Sokak No:2
Büşra Eczanesi:
Aziziye MahallesiŞehit Metin Uyanık Caddesi No:11
Bahçelievler Eczanesi:
Bahçeşehir Bölgesi Nalbanoğlu Mahallesi 2.Düzce Bulvarı No:17/5
Ahsen Eczanesi:
Konuralp Orhangazi Mahallesi 495.Sokak No:1/A