15-09-2024 00:00

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya teşrifi olarak kabul edilen ve bu yıl 14 Eylül Cumartesi gecesi idrak edilecek olan Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, alemlere rahmet olarak gelen, kainatın yaratılma vesilesi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’ın dünyaya teşrifi olarak kabul edilen Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Hicri Rebiülevvel’in 12. Günü olan ve Miladi Takvim’e göre bu yıl 14 Eylül Cumartesi gecesine denk gelen gecenin tüm İslam alemine huzur, barış ve esenlik getirmesini dileyen Başkan Özlü mesajında şu görüşlere yer verdi: “Manevi gücümüzün kaynağı, rehberimiz Kur’an-ı Kerim’de bahsedildiği; kainatın yaratılma nedeni, alemlere rahmet, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrifi olarak kabul ettiğimiz Mevlid Kandili’ne bir kez daha erişmenin huzurunu tüm İslam alemi ile birlikte paylaşıyoruz. Bu gecenin arefesinde dünyada ve ülkemizde tanık olduğumuz zulüm ve kötülük sarmalının hepimizi kahrettiği bir gerçektir. Gerek Filistin’de aylardır süren katliamlar, haksız işgaller ve soykırımlar gerekse dünyanın hemen her noktasında ve ülkemizde şahit olduğumuz sosyal çöküntü karşısında insanlığımızı, vicdanımızı bireysel olarak sorgulamamız gerektiği açıktır. Allah Teala’nın bizlere bildirdiği ilk ayet ‘oku’ kelimesidir. Bu kelimenin altında yatan her anlamı doğru anlayıp hayatımızı, bu tek hece üzerinde inşa etmeli ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Peygamber ahlakını pusula belirleyerek nesillerimize tecrübelerimizi anlatmalı ve yaşatmalıyız. Manevi huzurumuzun teminini, yaşamımızın faydalı hedeflere hizmet etmesini; evrensel edep, ahlak ve vicdani sorumluluklarımız sayesinde mümkün kılabiliriz. Bu yolda şahsi beklenti ve menfaatlerimizden arınarak iyiliği önceleyerek yaşamamız gerektiği bir gerçektir. Mevlid Kandili dolayısıyla Rebiülevvel ayının 12. gecesinde dünyamızı şereflendiren Peygamber’imizin hürmetine Yüce Allah’tan insanlığa hidayet nasip etmesini diliyor, İslam aleminin ve tüm insanlığın huzura ve esenliğe erişmesini ümit ediyorum. Rabb’imiz bizleri bu manevi gecede dualarda buluştursun, dualarımızı Kabei Muazzama’da edilen dualardan eylesin. Mevlid Kandili’miz mübarek olsun.”